hulpacties

Dankzij uw hulp...

Dankzij uw hulp konden we op 27 april 2022 voor in totaal 200 behoeftigen in Sanaa een maaltijd (Iftar) uitdelen tijdens de Ramathan.

voor meer foto's: klik hier

Jaarlijkse Iftar Actie

In deze gezegende Ramadan maand doen we een oproep aan u, om uw medemensen in Jemen te helpen die al 7 jaar onder de oorlog lijden. Jemen, het land waar hongersnood en armoede de dagelijkse werkelijkheid is voor de Jemenieten. Jemen waar 80% van de bevolking gewezen is op humanitaire hulp en waar elke 10 minuten een kind overlijdt.

Ons doel is  voedselpakketten te verdelen in de armste regio van Jemen. Eén voedselpakket (€56) zal een familie van voedsel voorzien gedurende een maand.

Ook uw Zakat kunt u doneren in de vorm van voedselpakketten en zoals u jaarlijks van ons gewend bent zullen we in deze gezegende maand Iftar verdelen voor daklozen en armen in Sanaa. Voor deze Jaarlijkse Iftar actie kunt u uw Fidyah doneren. Geef aan bij het doneren waarvoor u doneert (Voedselpakketten/Zakat/Fidyah).

Op de website en op onze Facebook pagina kunt u beelden zien van  de acties die Hulp aan Jemen mede dankzij uw steun kon organiseren.

Fb: Hulp aan Jemen
Info@hulpaanjemen.nl

Rekeningnummer: NL18 INGB 0006 9564 39

Wederom Dringende Oproep

We doen een oproep aan iedereen die staat voor gelijkwaardigheid van menselijke basisvoorzieningen.
Uw medemens in Jemen heeft uw hulp heel hard nodig in deze zware wintertijden.

Jemen is het land dat uw hulp het meest nodig heeft, want het is het enige land in de wereld dat sinds zes jaar tegen de grootste humanitaire crisis ter wereld aan het strijden is. Sindsdien is meer dan tweederde van de bevolking afhankelijk van humanitaire hulp en zijn ca. 20 miljoen mensen in gevaar door de hongersnood.

Zoals u weet van voorgaande oproepen is Hulp aan Jemen van plan om komende maand voedselpakketten en warme dekens uit te delen. Helaas hebben we het gewenste bedrag nog niet kunnen verzamelen. Ons doel is, om 300 families te kunnen voorzien van voedselpakketten en warme dekens. Met het bedrag dat we tot heden hebben verzameld kunnen we alleen 181 gezinnen van voedselpakketten en 167 van warme dekens voorzien.

We vragen uw medewerking en hopen met uw hulp de hoop te zijn voor uw medemens in Jemen in de komende donkere uitzichtloze wintermaanden.

Doneer een voedselpakket ter waarde van €56, voor een gezin om een maand rond te komen.
U kunt ook een warme deken doneren ter waarde van ca. €12 per deken.

Stichting Hulp aan Jemen
www.hulpaanjemen.nl

Fb: Hulp aan Jemen
Info@hulpaanjemen.nl

Rekeningnummer: NL18 INGB 0006 9564 39

Ramadan Actie

Beste Mensen,

Dankzij jullie steun konden we op de 27ste van de gezegende Ramathan maand Iftar pakketten uitdelen aan 100 behoeftige mensen in een vluchtelingenkamp, tussen Wadi Ahmad en Shamlan een buitenstreek van de hoofdstad Sanaa. Zoals jullie kunnen zien, zitten veel mensen op jullie hulp te wachten. Geef ze hun verloren glimlach terug. Wees de hoop voor je medemens in nood.

بسم الله الرحمن الرحيم.

الاخوه والاخوات خواتم مرضيه وتقبل الله من المتصدقين. قامت جمعيتكم في ليلة القدر بتوزيع فطور في مخيم للاجئين في العاصمه صنعاء بوادي العناب امام شملان طريق مطار صنعاء الغربي الفارين من مناطق القصف. تقبل الله من كل المنفقين في هذه الأيام المباركه. وبهذه المناسبه نسئلكم المزيد لأننا لم نستطيع تغطيه كامل المخيم فياسعد من أمن قوت محتاج معدم في هذه الأيام المباركه نسئل الله ان يرزقكم ويجازيكم أعظم الجزاء وتقبلوا خالص التحيه والتقدير عن اخوانكم في جمعيه مساعدة اليمن اخوكم/ عادل العرشي

Voor meer foto's, klik hier!

Verleende hulp

Beste mensen,

Mede dankzij uw hulp en steun kon Hulp aan Jemen begin december 400 voedselpakketten uitdelen in Al Khawkhah, een streek in Al Hudaydah in Jemen. Een van de meest aangedane regio’s in Jemen. Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe schrijnend de humanitaire toestand in Al Khawkah en vele andere steden in Jemen is.

We rekenen op uw hulp en steun bij toekomstige Acties.

Rekeningnummer: NL18 INGB 0006 9564 39 t.n.v. Hulp aan Jemen te Leiden

Meer foto's van deze hulpactie op deze site (en op facebook.)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته الاخوه والأخوات المتبرعين عبر جميعيتكم جمعيه مساعده اليمنيين تحيه طيبه وبعد. كما وعدناكم دائما لإيصال أمنياتكم إلى المحتاجين في اليمن قمنا مجددأ بتوزيع اربعمائة سله غذائيه في مديرية الخوخه في الساحل الغربي الجنوبي لليمن والحاله هناك الصور تتكلم اكثر من اي عبارات فالجميع مسؤل عن فعل الخيرات وانقاذ المساكين والمستضعفين في الأرض والأمر متروك لكل شخص بحسب استطاعته

Bericht van de penningmeester

Beste lezer en ondersteuner van onze activiteiten,

Binnenkort vertrekt Adel weer naar Jemen om voedselpakketten te kopen en die in het gebied tussen Taiz en Honaida te distribueren.

Momenteel is er geld beschikbaar voor ongeveer 265 voedselpakketten. Inclusief andere kosten komen ze op €53 per pakket.

Door de covidcrisis is een en ander uitgesteld, maar nu ziet het er naar uit, dat hij binnen 2 a 3 weken vertrekt. Dan voegt hij zich bij zijn daar aanwezige hulptroepen die meewerken met inkopen, vervoer regelen en uitdelen.

Graag zouden we het aantal pakketten nog wat uitbreiden.

We doen dus nogmaals een beroep op u voor de korte termijn, alvast dank!

Met vriendelijke groet, namens de Stichting

Maarten Witkam, penningmeester

Rekeningnummer: NL18 INGB 0006 9564 39 t.n.v. Hulp aan Jemen te Leiden

Oproep

Binnenkort gaat Hulp aan Jemen voedselpakketten uitdelen in Jemen, in Tahameh, een streek van Al hudaida. Tahameh is een van de meest aangedane regio's in Jemen. Recent is de stad getroffen door overstromingen.

Deze mensen hebben onze en uw hulp heel dringend nodig!

U kunt hen helpen door het doneren van een voedselpakket ter waarde van €53 (inclusief transportkosten) om een gezin van voedsel te voorzien gedurende 1 maand.

U kunt hiervoor geld overmaken op rekening nummer: NL18 INGB 0006 9564 39 t.n.v. Hulp aan Jemen.

Voedselpakketten dringend nodig...

september 2019

Uw medemens in Jemen heeft uw hulp dringend nodig. Kunt u zich voorstellen, om niet te kunnen slapen of voort te bewegen door de honger?

U en iedereen die op deze aarde leeft, heeft de plicht om een medemens in nood te helpen. De grootte van uw bijdrage is niet waar het om gaat. Uw bijdrage klein of groot zal degelijk een verschil maken voor uw medemens in Jemen.

Lees verder...

Voedselpakketten aangepast

Help mee en doneer op
Stichting 'Hulp aan Jemen' NL18 INGB 0006 9564 39.

De samenstelling van de voedselpakketten is aangepast.
De ervaringen, opgedaan bij de eerdere uitdeling, hebben geleid tot dit besluit. De nieuwe inhoud is de minimale hoeveelheid waarmee een gezin zich een maand lang kan redden.

De prijzen moesten daardoor ook verhoogd:
Een voedselpakket kost nu € 53 (incl. transportkosten) en bestaat uit:

 • 10 kg rijst
 • 20 kg meel
 • 4 liter zonnebloemolie
 • 5 blikken tomatenpuree
 • 12 blikken bonen
 • 4 blikken tonijn
 • wasmiddel

Jemen, het land waar men uw hulp zo hard nodig heeft

mei 2019

Jemen, het land met de `ergste humanitaire crisis` van de wereld, aldus de VN-Vluchtelingen organisatie (UNHCR).
Het land waar de elementaire basisbehoeften als voedsel, schoon water en medicijnen niet vanzelfsprekend zijn.
Het land waar iedere tien minuten een kind sterft door honger of door ziektes die eigenlijk eenvoudig verholpen of vermeden kunnen worden.
Het land waar de mensen uw hulp het hardste nodig hebben.
Het land waar uw bijdrage een verschil maakt voor een heel gezin, door ze van voedsel voor een week te voorzien.

Lees verder...

400 Voedselpakketten uitgedeeld in Jemen!

november 2018

Hartelijk dank voor jullie sponsoring aan de stichting Hulp aan Jemen. Dankzij jullie hulp is het gelukt om in totaal 400 voedselpakketten uit te delen aan vluchtelingengezinnen in twee steden in Jemen. In Al Drehemi en in Al Marawah zijn elk 200 voedselpakketten uitgedeeld.

Wij danken iedereen die een bijdrage heeft kunnen leveren aan het waarmaken van deze goede daad.

Lees verder...

Dringende Oproep!

maandag 29 mei 2017

De ramp is groot in Jemen, bijna 8 miljoen mensen worden getroffen door hongersnood.
2,2 miljoen kinderen zijn ondervoed en de noodtoestand is uitgeroepen vanwege een cholera-epidemie. De uitbraak van de dodelijke infectieziekte heeft al tientallen levens geëist.

De Stichting Hulp aan Jemen wil hulp bieden aan de inwoners van Jemen, die door de huidige burgeroorlog van de meest elementaire levensbehoeften worden afgesneden.

De hulp die wij willen bieden spitst zich momenteel toe op drie terreinen:

Lees verder...

Voedselpakketten

Help mee en doneer op
Stichting 'Hulp aan Jemen' NL18 INGB 0006 9564 39.

De samenstelling van de voedselpakketten is aangepast.
De ervaringen, opgedaan bij de eerdere uitdeling, hebben geleid tot dit besluit. De nieuwe inhoud is de minimale hoeveelheid waarmee een gezin zich een maand lang kan redden.

De prijzen moesten daardoor ook verhoogd:
Een voedselpakket kost nu € 53 (incl. transportkosten) en bestaat uit:

 • 10 kg rijst
 • 20 kg meel
 • 4 liter zonnebloemolie
 • 5 blikken tomatenpuree
 • 12 blikken bonen
 • 4 blikken tonijn
 • wasmiddel

Hulp Blijft Dringend Nodig!

vrijdag 24 juni 2016

De toestand in Jemen lijkt wat rustiger te worden, maar er wordt nog steeds gevochten. Ondanks dat een Rode Kruis konvooi de steden heeft bereikt (in Taiz en Al Hudaydah), heerst er nog steeds een gigantische hongersnood in verschillende regio's.

De hulp van Stichting Hulp aan Jemen spitst zich momenteel toe op twee gebieden:

Lees verder...

Mooie actie in Amersfoort!

Met dank aan moskee Al Fath in Amersfoort werd op vrijdag 2 oktober 2015, door de bezoekers van de moskee, een bedrag van €1456,05 ingezameld. Het bedrag wordt gebruikt voor de voedselpakketten-actie. Zodra het gewenste aantal voedselpakketten wordt bereikt (die in een zeecontainer passen), zullen de voedselpakketten en andere hulpmiddelen naar gezinnen in Jemen worden getransporteerd.
lees verder...

Voedselpakketten

Wij doen een beroep op u!

In de actie 'Voedselpakketten' kunt u een Jemenitisch gezin voorzien van voedsel voor 1 week.
Een voedselpakket kost: € 38 (incl. € 8 transportkosten) en bestaat uit:

 • 4,5 kg rijst
 • 2 liter olie
 • 2 kg suiker
 • 5 kg bloem
 • 1 kg zout
 • 4 blikjes tomatenpuree
 • 2 blikken witte bonen
 • 2 blikken kapucijners
 • 2 blikken sperziebonen
 • 2 blikken doperwtjes & worteltjes
 • 5 blikjes tonijn
 • 2 pakjes bouillonblokjes

Help mee en doneer op
'Hulp aan Jemen' NL18 INGB 0006 9564 39.

Benefietavond Leiden

13 juni 2015

Op 13 juni jl hadden we een eerste benefietavond in Buurthuis de Kooi aan de Driftstraat te Leiden.

Een fotoserie van deze avond is te zien op de fotopagina.